ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ

karamanos

Γεννημένος το 1983, μεγάλωσε στο Άργος. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική. Από το 2006 είναι δάσκαλος σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

«Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάται τον πατέρα μου να ψάχνει τον κατάλληλο φωτισμό και την κατάλληλη θέση για να μας φωτογραφίσει σε κάθε μας εκδρομή. Αργότερα, η επαφή μου με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της Βούλας Παπαϊωάννου, της Nelly's, αργότερα του H. Bresson και τελευταία της Vivian Maier και του Γ. Μπεχράκη ήταν το έναυσμα να πιάσω τη φωτογραφική μηχανή στα χέρια.»

Συστηματικά ασχολείται με τη φωτογραφία τα τελευταία 4 χρόνια, φωτογραφίζοντας φυσικά και αστικά τοπία αλλά κυρίως φωτογραφίζοντας τον άνθρωπο μέσα στο αστικό τοπίο προσπαθώντας να αναδείξει τα συναισθήματά του, τις δυναμικές του και τους προβληματισμούς μου, μέσα από αυτή τη διαδικασία. Τον Οκτώβρη 2016 "επισημοποίησε" τη σχέση του με τη φωτογραφία μέσω της φωτογραφικής ομάδας Metapolis.