ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Ανά έτος Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στον μήνα
ΘΕΑΤΡΟ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΖΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ" - ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
ΧΩΡΟΣ : ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ "ΠΕΛΑΡΓΟΣ" Ν.ΚΙΟΥ
morfneakios.jpg
Πέμπτη 05 Ιούλιος 2018, 21:00 - 23:00

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

Με αφορμή τα 40 Χρόνια από την ίδρυση του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου παρουσιάζει τις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη. Ένα από τα ελάχιστα έργα του, όπου τα πράγματα «φεύγουν» με ταχύτητα προς τα εμπρός χωρίς νοσταλγίες για το παρεθλόν, όπου η εξέλιξη της πλοκής οδηγεί σε μία κατάληξη απελευθερωτική και αισιόδοξη. Με το έργο αυτό ο Αριστοφάνης ανατρέπει το στερεότυπο του « συντηρητισμού » που συχνά του προσάπτουν και αναδεικνύεται σε πρώιμο εκφραστή πρωτοποριακών ιδεών γύρω από την κοινωνική ισότητα, την ισότητα φύλων αλλά και την κοινοκτημοσύνη και την αλληλεγγύη. Αυτά τα αιτήματα μας θύμισαν την ανέμελη ορμή των πάσης φύσεως κινημάτων της δεκαετίας του ’60. Η περίοδος αυτή « δάνεισε » στην παράστασή μας τα χρώματα και τα τραγούδια της.

Οι Εκκλησιάζουσες τελειώνουν με μία πάνδημη πρόσκληση ανδρών και γυναικών σ’ενα μεγάλο πανηγύρι κεφιού και ισότητας. Έτσι θα τελειώνει και η δική μας παράσταση, μεταφέροντας στους θεατές της Νέας Κίου και στη συνέχεια ολόκληρης της Αργολίδας, το πιο ουσιαστικό και αναζωογονητικό μήνυμα που μπορεί να δώσει η Αττική κωμωδία στη σημερινή εποχή της κρίσης.

 

Υπεύθυνος Εργαστηρίου / Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Αιμιλία Βάλβη

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης

Κατασκευή Σκηνικού: Θύμιος Κέψος, Χάρης Γκολέσης

Παίζουν: Πένυ Γαβρίλη, Βασίλης Κουϊκόγλου, Χάρης Καραποστόλης, Γιάννης Σαρηγιάννης, Στέλιος Κατριλιώτης, Γεράσιμος Στρογγυλάκος.

Χορός Γυναικών: Αρίστη Κούρτογλου, Παρασκευή Αθανασοπούλου, Μαίρη Κερασοπούλου, Σμαρώ Μανινή, Γεωργία Κούρτογλου, Μυρτώ Χατζηγεωργίου, Έλενα Καπετάνου, Καλλιόπη Καλποδήμου, Εύα Γιαγκιόζη.