Οι «πολύχρυσες» Μυκήνες του Ομήρου βρίσκονται ανάμεσα σε δύο κωνικούς λόφους. Σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκαν από τον Περσέα και η δυναστεία του κράτησε τρεις γενιές. Έπειτα κυριάρχησαν οι Ατρείδες στην διάρκεια των οποίων κατασκευάστηκαν και τα περισσότερα μνημεία. Τον 12ο αι. π.Χ. άρχισαν να παρακμάζουν. Ακολούθησε η κατάληψη αρχικά από τους Δωριείς και στη συνέχεια από τους Αργείους (468π.Χ.). Το 2ο αι. μ.Χ. οι Μυκήνες ήταν πια ερειπωμένες. Ο επισκέπτης προσερχόμενος στο χώρο θα θαυμάσει την «Πύλη των Λεόντων», τα «κυκλώπεια τείχη», το «παλάτι των Ατρειδών», τους Ταφικούς Κύκλους Α’ και Β’, τον περίφημο «Θησαυρό του Ατρέα», τον «τάφο της Κλυταιμνήστρας» και πολλά άλλα κατασκευαστικά έργα που θα τον ταξιδέψουν σε μυθικές κι ένδοξες εποχές.

Περισσότερα...

Το Πόρτο Χέλι, ένας επίγειος παράδεισος, τόπος μαγευτικός και ερωτικός, με τις πολλές και καταγάλανες παραλίες του σε καλεί να το επισκεφθείς και να το απολαύσεις σπιθαμή προς σπιθαμή. Καταγάλανα νερά, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, πλήρως εξοπλισμένες παραλίες για κάθε είδους θαλάσσια σπορ κι αμέτρητα εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφέ-μπαρ που απλώνονται κατά μήκος αυτών, υπόσχονται μοναδικές στιγμές, αφήνοντας ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Περισσότερα...

Ιστορική, αυθεντική, γεμάτη φυσικές ομορφιές και χρώματα, συνδυάζοντας δαντελένιες παραλίες, όμορφες πλαγιές και ιστορικά στοιχεία η Επιδαύρια γη αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό. Από τη μια η Αρχαία Επίδαυρος, χτισμένη αμφιθεατρικά με τη δύναμη του παρελθόντος, κουρνιάζει ανάμεσα σε δύο χερσονήσους κι αγναντεύει τη θάλασσα κι απ’ την άλλη η Νέα Επίδαυρος με τις βραχώδεις πλαγιές της και το καταπράσινο τοπίο της τυλιγμένο στην αύρα της καταγάλανης θάλασσας σου υπόσχονται μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Έλα κι εσύ και ζήσε τη μαγεία του τόπου.

Περισσότερα...

Κατοικημένη σχεδόν χωρίς διακοπή από το 3000π.Χ. η Ερμιόνη σου αποκαλύπτει το μεγαλείο της και την ιστορικότητά της σε κάθε σου βήμα. Εδώ οι αρχαίοι κάτοικοι ασχολούνταν με την επεξεργασία και την εμπορία της περίφημης «πορφύρας», μιας κατακόκκινης ανεξίτηλης βαφής του ομώνυμου οστράκου, με την οποία βάφτηκαν οι χιτώνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σημαντικών Ρωμαίων στρατηγών.

Περισσότερα...