ΜΑΓΔΑ ΜΑΡΑ

maramagda
 

Η Μάγδα Μάρα γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ του τμήματος Ζωγραφικής με καθηγητή τον Δ. Μυταρά, και του τμήματος Γλυπτικής της ΑΣΚΤ με καθηγητή τον Γ. Λάππα, ενώ παράλληλα στην ίδια σχολή έχει σπουδάσει Σκηνογραφία. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακόμε τίτλο: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», από το τμήμαΘεατρικώνΣπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Την περίοδο 1994 – 1996 παίρνει Υποτροφία Εσωτερικού από το Ι.Κ.Υ για Μεταπτυχιακές σπουδές στη Ζωγραφική. Αυτή τη γόνιμη περίοδο ζωγραφίζει μια σειρά έργων με γενικό τίτλο:«Δελφικά τοπία».Έχει σπουδάσει Χαρακτική στο RoyalCollegeofArtστο Λονδίνο, (μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus). Είναι απόφοιτός της Μαρμαρογλυπτικής Σχολής της Τήνου.
Το 1998 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως καθηγήτρια κλάδου ΠΕ08, (Καλλιτεχνικών μαθημάτων). Έχει εργασθεί σε Δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια, έχοντας προϋπηρεσία σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια.Από το 2008 αποσπάται στην Εθνική Πινακοθήκη, κατ’ αρχάς στην Αθήνα και από το 2010 στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο. Έχει αναλάβει την Μουσειακή εκπαίδευση των επισκεπτών μαθητών σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας δεκάδες Εκπαιδευτικά Προγράμματα που βασίστηκαν στις συλλογές της και παρακολούθησαν χιλιάδες μαθητές, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις της Εθνικής Πινακοθήκης που αφορούν τόσο στην επικοινωνία Μουσείου – Σχολείου, όσο και στην Μουσειακή Εκπαίδευση των μαθητών.Είναι υπεύθυνη του Παιδικού Εργαστηρίου Τέχνης του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο.
Η Μάγδα Μάρα είναι ενεργό μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Έχει εκθέσει τα έργα της σε Ελλάδα και Κύπρο, (σε Αθήνα, Λευκωσία, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Ύδρα, Ναύπλιο, Τήνο, Δελφούς κ.α.). Έργα της βρίσκονται σε Ιδιωτικές και Δημόσιες συλλογές.
Το έργο της με γενικό τίτλο «Διαθλάσεις», με το οποίο συμμετέχει στο Φεστιβάλ Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας της Περιφέρειας Αργολίδας,έχει ήδη εκτεθεί στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο, κατά το χρονικό διάστημα: Ιανουάριος – Μάρτιος 2015.
Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο.