Q10 & FRIENDS

11072286 1098711443489660 1319773954866108729 n
 

Η φράση “Q10 & friends” δηλώνει την διάθεση του DUO για συνεργασίες ή αυτοσχεδιαστικές συναντήσεις με άλλους ερμηνευτές, ανάλογα με τον εκάστοτε τόπο και το πεδίο δυνατοτήτων.
Όσον αφορά την έμπνευση και το μουσικό υλικό, όλα είναι εφικτά : graphic-improvisation, ποίηματα, avant-guard, θόρυβος, μάγματα, αρχαία ελλάδα, arabic, flamenco, latin, hindi, μέχρι domenico scarlatti!...αρκεί να υπάρχει ένας προσωπικός τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας, αν δεν πρόκειται για σύνθεση του ενός.
Είναι ένας καλός τρόπος προσωπικής έκθεσης, σε styles που δεν κατέχεις πάντα, προκειμένου να δομήσεις θρύμματα ή λάθη που προκαλούν συγκίνηση. Είναι κάτι σαν τον ήλιο ή τη θάλασσα μέσα σε έναν κατακερματισμένο κόσμο.
O Στράτος Διαμαντής (akkordeon, perc. vox) σπούδασε με τον Francesco Palazzo στο Bari Ιταλίας, συμμετέχοντας ταυτόχρονα για μακρύ χρονικό διάστημα σε φεστιβάλς διάσημων groups μεσογειακής μουσικής.
Συμμετείχε σε περισσότερες από 600 συναυλίες και φεστιβάλ σε Ελλάδα
και εξωτερικό :
“Bienal de jovenes creadores de la Europa Mediterranea” το 1992 στη Βαλένθια της Ισπανίας “Φεστιβάλ της Βαβυλώνας” το 1993 στο Ιράκ,
“festival del 1 Maggio” το 1994 στη Ρώμη μπροστά σε 100.000 κόσμο και σε απευθείας μετάδοση από την RAI.
“Festival del cinema di Venezia” 1996 στη Βενετία ,
“Carpino folk festival”το 1997 στην Ιταλία,
“ Γαία φεστιβάλ” 1998 στη Θεσσαλονίκη,
“Suoni del Mondo” 2001 στη Riva del Garda στην Ιταλία,
“Musiche dal Mondo” 2006 στη Foggia στην Ιταλία,
“Festival Mediterraneo di Conversano” το 2004 και το 2008,
Φεστιβάλ “Cosmopolis” το 2008 στην Καβάλα,
φεστιβάλ “Γιορτές της Γης”το 2009 στη Βλάστη Κοζάνης,
“ 45α Δημήτρια: 22o Festival Ethno – Jazz ” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2010.

Ο Δημήτρης Μπιτζής, τενόρος, πήρε δίπλωμα Μονωδίας (1996) από το Απολλώνιο Ωδείο και πτυχίο Φυγής (1998) από το Εθνικό Ωδείο. Το 1997 φοίτησε στο Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Συνέχισε τις σπουδές του στο λυρικό τραγούδι με το Φραγκίσκο Βουτσίνο, την Μέχτχιλντ Σταματάκη, τον Θάνο Πετράκη και τη Βαρβάρα Γκαβάκου ενώ παράλληλα μελέτησε ρεπερτόριο με την Έρση Παπαχρυσάνθου.
Έχει δώσει ρεσιτάλ τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλά μέρη της Ελλάδας με ρεπερτόριο από Lieder, άριες από όπερες και γερμανικές οπερέττες, κ.ά. και έχει παρουσιάσει κύκλους τραγουδιών. Ως σολίστ έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες (αίθουσα «Παρνασσός», Ινστιτούτο «Γκαίτε», Ευαγγελική εκκλησία, αίθουσα «Τριανόν» στο Ναύπλιο κ.ά.).
Ο Δημήτρης Ταλαρούγκας (keys, perc, soundfiles) σπούδασε Σύνθεση κ θεωρητικά στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Βερολίνου(HdK) με τους F.Goldmann, Μ. Bertoncini, W. Zimmerman και G. Neuwirth.
Συνθέσεις του (48 Παρατάξεις, Boswellia carteri, Τετρακτύς, Θρυμμάτων Αρμογή, Δάκτυλος, Μονοτονία, Πόλεμος, RENGA (ομαδικό), Αντίδοτο Συγχί(ύ)σεων, Μουσική για την ΠΟΛΗΑ1 κ.ά.) έχουν ερμηνευτεί στο "Institut für neue Musik" Βερολίνου, στην σειρά "neue Musik in Foyer" (HdK) Βερολίνου, στον "Σύνδεσμο Ελλήνων Επιστημόνων", στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο (TU) Βερολίνου, στην αίθουσα συναυλιών "Φ.Νάκας", στο Μέγαρο Μουσικής, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση Αθηνών, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στα "Kunstwerke" (KW-Institut für zeitgenössische Kunst), κ.ά.

 

Σχετικά με τα έργα
Οι 10 πίνακες που θα εκθέσω στο «Φουγάρο» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού 2018» έχουν διαστάσεις (70Χ100)cm, και η τεχνική τους είναι τέμπερα σε χαρτί σέλερ.
...Μοντέλα για τα έργα μου, είναι κυρίως τα αγριολούλουδα που ανθίζουν συγκεκριμένους μήνες. Μεγαλώνοντας στην εξοχή, αγάπησα τη φύση, με ταλουλούδια, τα δέντρα, τη θάλασσα και τις ευωδιές των εσπεριδοειδών! Εχω προτίμηση στα φωτεινά ωραία χρώματα, που κάνουν τα έργα μου ονειρικά και αισιόδοξα!