ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

xronopoulou
 

Γεννήθηκα στο Άργος όπου και μεγάλωσα.
Από την παιδική μου ηλικία είχα έφεση στην ζωγραφική τέχνη. Αρχικά έκανα τις ζωγραφιές της τάξης μου στο δημοτικό σχολείο Μύλων και αργότερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Άργους. Σπούδασα στην Αθήνα γραφικές τέχνες και ζωγραφική στο "Γερμανικό Ίδρυμα Γραφικών Τεχνών". Επίσης έκανα μαθήματα σχεδίου με τον γλύπτη Ευάγγελο Κοτρώτσο.
Έχω εργαστεί στην διαφημιστική εταιρεία «Δωρική» για την δημιουργία διαφημιστικής μακέτας, στα περιοδικά «Κουίζ» και «Αθηνόραμα» στο δημιουργικό τμήμα,επίσης σαν Art Director στο περιοδικό «7 Μέρες TV». Συμμετέχω με τα έργα μου σε ομαδικές εκθέσεις και σε ηλεκτρονική γκαλερί. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι μολύβι, τέμπερες σε χαρτί και λάδι σε καμβά. Τα θέματά μου, τα εμπνέομαι από την όμορφη φύση της Αργολίδας!
Αγαπώ τις Καλές Τέχνες και θαυμάζω τους καλλιτέχνες από όλους τους χώρους γιατί μέσα από τις καλαίσθητες και αρμονικές εργασίες τους, δημιουργούν στο σύνολο των ανθρώπων ευχάριστα συναισθήματα, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη στην εποχή μας".

 

Σχετικά με τα έργα
Οι 10 πίνακες που θα εκθέσω στο «Φουγάρο» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού 2018» έχουν διαστάσεις (70Χ100)cm, και η τεχνική τους είναι τέμπερα σε χαρτί σέλερ.
...Μοντέλα για τα έργα μου, είναι κυρίως τα αγριολούλουδα που ανθίζουν συγκεκριμένους μήνες. Μεγαλώνοντας στην εξοχή, αγάπησα τη φύση, με ταλουλούδια, τα δέντρα, τη θάλασσα και τις ευωδιές των εσπεριδοειδών! Εχω προτίμηση στα φωτεινά ωραία χρώματα, που κάνουν τα έργα μου ονειρικά και αισιόδοξα!