ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

antoniadis
 

Γεννήθηκε το 1964 στο Ναύπλιο.Από την ηλικία των 10 ετών άρχισε να μαθαίνει μουσική (κόρνο και τρομπέτα)με δάσκαλο τοναρχιμουσικό κ. Βασίλειο Χαραμή στην Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου. Αργότερα ασχολήθηκε με όλα τα χάλκινα πνευστά όργανα και ως τρομπετίστας ήταν σολίστ ως το 2003. Επίσης, μαθήτευσε σε έγχορδα,πνευστά και κρουστά όργανα της παραδοσιακής μουσικής και ως μέλος αντίστοιχων σχημάτων συμμετείχε σε συναυλίες παραδοσιακής μουσικής.
Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική παίρνοντας πτυχία Ωδικής,Αρμονίας, Αντίστιξης,Ενοργάνωσης μπάνταςκαι μονωδίας(κλασσικό τραγούδι).
Είναι σημαντικό να σημειωθεί η αριστεία του στα μαθήματα που απαιτούσαν φωνητικές ικανότητες και δεξιότητες.
• Από το 1975 προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μπάντα Ναυπλίου ως τρομπετίστας
• Από το 1983 ως το 2003 κατέχει τη θέση του βοηθού αρχιμουσικού στη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου και διδάσκει στο φυτώριο της μπάντας.
• Από τον Ιούνιο του 2003 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού.
• Ως χορωδός και σολίστ συμμετείχε για τρία χρόνια στη Ναυπλιακή Χορωδία και από το 1995 δημιουργεί την Παιδική Χορωδία του Δήμου Νέας Κίου.
• Το 1996 δημιουργεί γυναικεία χορωδία στη Ν.Κίο και το 1998 τη μικτή Δημοτική χορωδία.
• Το 2001 αναλαμβάνει τη Δημοτική Χορωδία Ασκληπιείου(σήμερα Δ.Χ Επιδαύρου) και συνεχίζει και κει το δημιουργικό του έργο.
• Το 2003 δημιουργείται για πρώτη φορά παιδικό και εφηβικό-νεανικό τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου και αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την διδασκαλία και διεύθυνση.
• Το 2006 δημιουργεί και αναλαμβάνει τη διδασκαλία και διεύθυνση του Μικτού Πολυφωνικού Τμήματος της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου.
• Το 2008 ξαναδημιουργεί τη παιδική χορωδία της Νέας Κίου.
• Το 2008 διορίζεται ως καθηγητής Μουσικής σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και δημιουργεί χορωδίες και οργανικά συστήματα σε γυμνάσιο και Λύκειο

Από τη δεκαετία του 80΄ μέχρι και σήμερα διδάσκει πνευστά και κρουστά λαϊκά – παραδοσιακά όργανα (παραδοσιακό κλαρίνο, φλογέρα, νταούλι, ηπειρώτικο ντέφι, τουμπερλέκι). Επίσης, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες αφιερωμένες στο παραδοσιακό τραγούδι (μικρασιάτικα, τοπικά παραδοσιακά περιοχής Λυγουριού – Επιδαύρου καθώς και του υπόλοιπου ελλαδικού χώρου ) με ευθύνη στη διδασκαλία και τη διεύθυνσή τους. Εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχει και σε λαϊκές παραδοσιακές χορευτικές παραστάσεις με τη συνοδεία των αντίστοιχων οργάνων. Παράλληλα, δημιούργησε λαϊκά οργανικά σχήματα με τα οποία διοργάνωσε και διοργανώνει συναυλίες-αφιερώματα σε γνωστούς λαϊκούς Έλληνες συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Βασίλης Τσιτσάνης, Μάνος Λοϊζοςκ.τ.λ).

Σήμερα ο Θεοδόσης Αντωνιάδης ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική και είναι:

 

1. Αρχιμουσικός στη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου.
2. Αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Νέας Κίου – Δήμου Άργους – Μυκηνών.
3. Μαέστρος στη Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου
4. Μαέστρος στο εφηβικό-νεανικό τμήμα της Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου “Choirobics”
5. Μαέστρος στη Χορωδία Νέας Κίου Δήμου Άργους - Μυκηνών
6. Μαέστρος στην Παιδική Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου
7. Μαέστρος στη Μικτή Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου
8. Μαέστρος γυναικείου φωνητικού συνόλου Ναυπλίου «Συμφωνία»
9. Μαέστρος στη χορωδία νέων παιδιών Ναυπλίου “Tamperamento”
10. Μαέστρος στο οργανικό σύνολο έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής
«Ηχοχρώματα» της Φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου
11. ΚαλλιτεχνικόςΔιευθυντήςτηςARTIVACulturalManagement&Advertisingμεέντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα.

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε σε αντίστοιχες εκδηλώσεις από την UNESCO για την καλλιτεχνική του πορεία και προσφορά ως διευθυντής μουσικών σχημάτων.
Το 2017 τιμήθηκε από το ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ μαζί με τη Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου για τη συμβολή στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή.