ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

lykeio ellinidwn

Το Λύκειον των Ελληνίδων Άργους είναι παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών και ιδρύθηκε το 1965. Σήμερα διατηρεί δυναμική την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης ,στηριζόμενο πάντα στην εθελοντική δράση των μελών του. Στις δράσεις του περιλαμβάνεται η λειτουργία χορευτικών τμημάτων (παιδιών-ενηλίκων) καθώς και τμήματος παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας.

Οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου έχουν λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου και απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις. Το Λύκειον των Ελληνίδων Άργους το 2010 βραβεύτηκε από την περιφέρεια Πελοποννήσου ως ο μακροβιότερος σύλλογος με προσφορά στον πολιτισμό. Διαθέτει πλούσια ιματιοθήκη με πληθώρα αυθεντικών φορεσιών καθώς και πιστών αντιγράφων.

Σημαντική εκδήλωση του Λυκείου αποτελεί η «Μεγάλη γιορτή ελληνικών χορών», προς τιμήν του Πολιούχου του Άργους, Αγίου Πέτρου, με τη συμμετοχή Λυκείων των Ελληνίδων από όλη την Ελλάδα καθώς και συλλόγων του εξωτερικού. Η θεσμοθέτηση της εκδήλωσης αυτής έγινε το 1994 και με επιτυχία διοργανώνεται εως σήμερα.